Zastosowanie smarów dla przemysłu spożywczego Rocol Purol:
Nietoksyczna rodzina smarów Rocol Purol przeznaczona do skutecznego smarowania i ochrony przed korozją różnego rodzaju elementów maszyn, uszczelnień, prowadnic, łożysk, ostrzy szczególnie tych pracujących w przemyśle spożywczym i farmacji.
Smary te są idealne do zastosowania do płyt rozdrabniających, krajalnic, mikserów i we wszystkich miejscach, w których nie można uniknąć kontaktu z żywnością. Smar nie utlenia się szybko, co wydłuża okresy konserwacji maszyn i ogranicza zużycie środka.
Smary dla przemysłu spożywczego Rocol Purol są dostępne w 3 formach opakowania:
- aerozol 400ml - o oryginalnej nazwie Purol Spray Grease;
- pasta do zastosowania w kartridżach w opcjach 370g i 4 kg - o nazwie Rocol Purol Grease;
- olej smarowy w opcjach wagowych 500ml, 5L, 20L i beczka 200L - o nazwie Purol Fluid.
Rocol Purol nie może być zmieszany z żadnym innym środkiem smarnym ponieważ takie zanieczyszczenie może unieważnić certyfikat NSF-H3. Wszystkie ślady wcześniejszych smarów należy dokładnie usunąć przed zastosowaniem tego środka.
Temperaturę przechowywania należy kontrolować w przedziale od +1 st. C do +40 st. C.